Pianoles voor iedereen

Iedereen kan bij mij pianoles nemen, jong of oud, beginner of gevorderde. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen plezier hebben in het spelen. Dit betekent voor de leerling dat hij of zij zelf kan kiezen welke liedjes/stijl er gespeeld wordt. Dit kan popmuziek zijn, maar ook jazz of klassiek. Ook heeft dit als voordeel dat iemand die net begint nog niet over theoretische kennis hoeft te beschikken, die kennis wordt opgedaan tijdens het spelen. Hierdoor is de informatie meteen toepasbaar en het plezier in het spelen gaat niet verloren.


Compositie/Songwriting & Arrangeren | Muziekproductie
(voor gevorderden)

Naast pianolessen geef ik voor diegenen die geïnteresseerd zijn ook lessen in het componeren & arrangeren of songwriting (het schrijven van bijv. liedjes of composities voor eigen of andere instrumenten) en muziekproductie (eigen gecomponeerde muziek uitwerken op de computer). Ook hierin zijn alle gewenste muziekstijlen mogelijk. Belangrijk is namelijk dat je zelf je eigen 'stijl' of 'muzikale identiteit' gaat ontdekken en daarbij de technische vaardigheden leert om het tot een lied of compositie te brengen en misschien wel je eigen demo die je uitwerkt met allerlei instrumenten op de computer! De leerling heeft een redelijke kennis nodig van theorie en goede vaardigheden op een instrument. Liefst op piano maar een ander instrument mag ook. Samen gaan we kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn, bel of mail gerust voor meer informatie of een gratis proefles.


Conservatorium Auditie Voorbereiding
(voor vergevorderden)

Voor de gevorderde leerling die graag naar het conservatorium wil is er de mogelijkheid om een vooropleiding te doen. In de eerste les zal gekeken worden naar de sterke en minder sterke punten van de leerling en zal duidelijk worden of een conservatorium auditie haalbaar is. Er zal gelet worden op timing, techniek, noten lezen, solfège en theorie. De uitkomst hiervan wordt bepalend voor de inhoud van de lessen waarin de leerling wordt klaargestoomd voor de auditie.


Over mij en mijn werkzaamheden

Naast de lessen die ik vanuit huis geef ben ik werkzaam aan de Dordtse Muziekschool (te Dordrecht) als piano-/songwritingdocent. Ik ben opgeleid als toetsenist (Bachelor op Rotterdams Conservatorium) en heb hierdoor ook kennis en ervaring op andere toetsinstrumenten (synthesizers, hammondorgel, rhodes/wurlitzer piano) en in bands. Daarna heb ik een Masteropleiding afgerond aan het zelfde Conservatorium waarin ik mij heb verdiept in compositie en arrangeren/orkestratie, met een speciale focus op filmmuziek. Dit zet zich voort in mijn eigen bedrijf waarvoor ik zeer uiteenlopende stukken muziek maak voor allerlei soorten media. Door deze veelzijdigheid kan ik meer bieden dan alleen een pianoles. Juist wanneer iemand ook graag eigen muziek wil maken, schrijven voor andere instrumenten en/of het opnemen daarvan kan ik hem of haar daar bij helpen. Ook wanneer iemand meer wil weten over bijvoorbeeld werken met synthesizers of het spelen in een band kan die bij mij terecht.

cvfotowendy


Praktische dingen

De lessen worden gegeven in Diessen en een les duurt doorgaans 30 minuten, mocht er meer tijd gewenst zijn kan ook gekozen worden voor een dubbele les van 60 minuten. Er wordt gebruik gemaakt van een 10 lessenkaart. Hiermee kan de leerling zelf bepalen wanneer hij of zij les heeft. Als er een week wordt overgeslaan (en dit tijdig is doorgegeven) wordt de les automatisch meegenomen naar de volgende keer waardoor er geen onnodige kosten ontstaan. Elke les wordt dan afgestreept op de kaart en als de 10 lessen op zijn kunnen er weer 10 nieuwe lessen gekocht worden. Hierdoor kan op elk moment in het jaar begonnen worden met pianoles.

Voor het kalenderjaar 2013 gelden de volgende tarieven:

€150,- / 10 lessen voor leerlingen tot 21 jaar

€240,- / 10 lessen voor leerlingen vanaf 21 jaar

Prijzen zijn incl. BTW